سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از دانشمندان پیروی کنید که آنان چراغ های دنیا و آخرت اند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :105
بازدید دیروز :0
کل بازدید :25177
تعداد کل یاداشته ها : 37
04/1/31
8:57 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
رضا ملتفت[0]
من رضا ملتفت، دانشجوی ارشد رشته مکانیک در دانشگاه یاسوج هستم. هدف من از تاسیس این وبلاگ، تفکر و پخته تر شدنه. امیدوارم با نظرات خوبتون من رو در این راه یاری کنید.

خبر مایه

 

بسم الله الرحمن الرحیم

موضوع: درباره کلمه صلاه در قرآن * تاریخ: 95/2/29

   امروز میخوام مطالبی رو بنویسم که یه سری از اون ها رو شنیدیم، یه سری هم ممکنه جدید باشه، اما همه این مطالب در کنار هم برای یک نتیجه گیری درست لازمه.

   حرف هام رو از اینجا شروع میکنم که این کلمه صلاه در قرآن به چه معناست؟ آیا تنها به معنای همین نماز ظاهری ست یا حقیقت دیگری هم در این واژه نهفته ست؟ من میخواهم با استفاده از اطلاعات ناچیزی که دارم، کمک کنم که این حقیقت برای شما بهتر لمس بشه.


   ایمانم بر این ست که صلاه تنها به این نماز ظاهری اطلاق نمیشود، گرچه این معنی هم از آن برداشت میشود. چرا که به خود میگویم مگر ابلیس چه اشتباهی داشت که از جمله کافران شمرده میشود؟

   آیه 34 سوره بقره: و چون فرشتگان را فرمودیم: «براى آدم سجده کنید»، (همه‏) به سجده درافتادند، بجز ابلیس که سر باز زد و کبر ورزید و از کافران شد.

   مقدمه نامربوط: بگذریم از بعضی ترجمه ها که اشتباهاتی دارند، و برای درک صحیح از قرآن لازم ست زبان عربی خود را قوی کنیم. برای مثال در همین آیه عبارت و کان من الکافرین بمعنای این ست که او از کافران بود.

   خب به اینجا رسیدیم که ابلیس چه اشتباهی داشت؟ حال گزینه ها را یکی پس از دیگری بررسی میکنیم. آیا ابلیس به یگانگی خدا اعتقاد نداشت؟ خیر، چون قرآن در آیه 48 سوره انفال میفرماید:

و (یاد کن‏) هنگامى را که شیطان اعمال آنان را برایشان بیاراست و گفت: «امروز هیچ کس از مردم بر شما پیروز نخواهد شد، و من پناه شما هستم.» پس هنگامى که دو گروه، یکدیگر را دیدند (شیطان‏) به عقب برگشت و گفت: «من از شما بیزارم، من چیزى را مى‏بینم که شما نمى‏بینید، من از خدا بیمناکم.» و خدا سخت‏کیفر است.

   آیا شیطان به روز قیامت اعتقاد نداشت؟ خیر، در آیه 14 سوره اعراف میخوانیم:

گفت: «مرا تا روزى که [مردم‏] برانگیخته خواهند شد مهلت ده.»

و سوال آخر اینکه آیا شیطان نماز نمیخواند؟ خیر، شیطان از جنیان بود، اما آنقدر خدا را عبادت کرده بود، که هم رتبه فرشتگان شده بود.

   آیه 50 سوره کهف: و (یاد کن‏) هنگامى را که به فرشتگان گفتیم: «آدم را سجده کنید،» پس (همه‏) -جز ابلیس- سجده کردند، که از (گروه‏) جن بود و از فرمان پروردگارش سرپیچید. آیا (با این حال،) او و نسل اش را به جاى من دوستان خود مى‏گیرید، و حال آنکه آنها دشمن شمایند؟ و چه بد جانشینانى براى ستمگرانند.

   پاسخ این ست که به دو دلیل شیطان کافر شد. یکی اینکه خدا را عادل نمیدانست و دوم اینکه خلیف? الله را قبول نداشت.

   آیه 16 سوره اعراف: گفت: «پس به سبب آنکه مرا به بیراهه افکندى، من هم براى [فریفتن‏] آنان حتماً بر سر راه راست تو خواهم نشست.

آیه 7 سوره اعراف: و در حقیقت، شما را خلق کردیم، سپس به صورتگرى شما پرداختیم؛ آنگاه به فرشتگان گفتیم: «براى آدم سجده کنید.» پس (همه‏) سجده کردند، جز ابلیس که از سجده‏کنندگان نبود.

   و دقیقا شما میبینید که این دو گزینه در اصول دین یک شیعه وجود دارند: عدل و امامت.

چند نکته درباره نماز:

1)      خواندن نماز بر هر مسلمانی واجب ست و بصورت دقیق تر حتی در این نماز واجب خواندن سوره حمد نیز جزو واجبات ست. حال این سوال پیش می آید که جمله کلیدی در سوره حمد چیست و به چه چیزی اشاره دارد؟ اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیم‏.

2)     در نماز جماعت، افراد نمازگزار باید مراقب باشند که در انجام اعمال نماز از امام جماعت جلوتر نیافتند، در غیر این صورت مرتکب عمل حرامی شده اند اما نماز شان صحیح ست. (که برای جلو گیری از این حرام راه حل ساده ای وجود دارد: یک مکبر آگاه به این مسئله)

3)      همانطور که اطلاع داریم در واقعه غدیر خم، پیامبر (ص) دستور توقف داد و به پیک هایی اطلاع داد تا افراد جا مانده را به محل مورد نظر هدایت کنند و افرادی که در جلوی کاروان حرکت میکردند، برگردند. تا اینکه پیامبر خبر مهمی را به آن ها اطلاع دهد. (بعبارتی این خط اصلی ست و افراط و تفریط در این زمینه خطا ست.)

4)     ترجمه آیه 45 سوره عنکبوت خالی از لطف نیست: آنچه از کتاب به سوى تو وحى شده است بخوان، و نماز را برپا دار، که نماز از کار زشت و ناپسند بازمى‏دارد، و قطعاً یاد خدا بالاتر است، و خدا مى‏داند چه مى‏کنید.

گزینه های دو و سه چقدر به هم نزدیک هستند!

   اگر سوال هایی که مطرح شد را دنبال کنید، تا حد زیادی به اهمیت آن موضوعی که در ذهن من ست میرسید.

   در این زمینه مطالب زیادی وجود دارد. که ان شاء الله قسمتی از آن ها را اینجا مینویسم.

موفق باشید.